როგორ გავაწყოთ საახალწლო სუფრა

საახალწლო სუფრა

ჯერ ახლა იწყება დეკემბერი, მე კი უკვე საახალწლო სუფრისთვის ვემზადები. რა თქმა უნდა საჭმელების კეთებას არ ვგულისხმობ. დავაგემოვნე რამდენიმე სხვადასხვა ჩურჩხელა, შესაძენად რომ ავარჩიო. მაღაზიებში ტკბილეულსაც ვათვალიერებ, რომლითაც საახალწლო სუფრას გავალამაზებ. სხვათაშორის სასიამოვნო შეგრძნებაა წინასწარ საახალწლო განწყობის შექმნა, რატომაც არა? ალბათ შენც გახსოვს სუფრაზე ფენა-ფენა დაწყობილი საჭმეი, რაც უფრო მეტი იქნებოდა მით უკეთესი. სულ არ იყო ეს სასიამოვნო შესახედავი. ამიტომ მე რამდნეიმე მარტივ რჩევას მოგცემ საახალწლო სუფრასთან დაკავშირებით.

 

საჭმელი

რადგან დიდი ალბათობით დიდი სტუმრიანობა არავისთან იქნება, გირჩევ გააკეთო მხოლოდ ის საჭმელი, რომელიც ოჯახის წევრებს გიყვართ. ისაუბრეთ რისი ჭამა გესიამოვნებათ, გაუზიარეთ ერთმანეთს სურვილები და რაც ძალიან მნიშვნელოვანია, ყიდვასა და მომზადებაში ყველანი ჩაერთეთ. შედეგად ბიუჯეტიც დაიზოგება, როლების გადანაწილება და ჩართულობა მეტად შექმნის სადღესასწაულო განწყობას. ადრე ვამზადებდით ყველაფერს, რაც "აუცილებელი" იყო საახალწლო სუფრაზე, ახლა კი ეს მრავალსართულიანი სუფრები სულ აღარაა მოდაში და შეგიძლია მხოლოდ სასიამოვნო, საყვარელი საჭმელები მოამზადო.

 

მაგიდის გაწყობა

ჩემი რჩევაა იზრუნო ლამაზ განლაგებაზე, რა თქმა უნდა შენი გემოვნებით. მხოლოდ გემო ხომ არ არის მთავარი, მნიშვნელოვანია ესთეტიკა. წარმოიდგინე საახალწლო სუფრაზე რომ შეხედავ და დაღლას კი არა, კარგ განწყობას იგრძნობ. არ დაგავიწყდეს ტკბილეული, რომელსაც ადამიანების ნაწილი ერთ კუთხეში აწყობს, ზოგი ერთ დიდ თეფშზე, ზოგს ურჩევნია ცალკე დადგას ტკბილეულის მაგიდა, ზოგს კი მთელ მაგიდაზე მოსწონს გადანაწილება. ამ ყველაფერს ძალიან მოუხდება ახალი ჭურჭელი და განწყობას კიდევ უფრო აგიმაღლებს. 

 

საახალწლო სუფრა

როცა საჭმელი და ზოგადი ვიზუალი წარმოვიდგინთ ახლა მთავარი "ინგრედიენტი" დარჩა: მაგიდაზე გადასაფარებელი, სუფრა. ეს შტრიხი მთლიანად "შეავსებს" სადღესასწაულო განწყობას. ჩვენთვის, ყველასთვის ძალიან მნიშვნელოვანია როგორ შევხვდებით ახალ წელს, ამიტომ ნიდოზე შეგიძლია აარჩიო სასურველი ლურჯი სუფრა და სიახლეებით, ტრადიციული ორნამეტებით გააფორმო საახალწლო სუფრა.

ბლოგის ძებნა

გამოიწერეთ

მიიღე ახალი სტატიები ელ. ფოსტაზე